311 látogató
No Comments | Cimkék:

Ecetes hal recept

(nincs szavazat)
Loading ... Loading ...

Hozzávalók:

  • bármilyen hal (én ponttyal készítem)
  • cukor
  • hagyma
  • babérlevél
  • egész bors
  • ecet
  • A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlyemorzsa
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

A halat bepanírozom és zsírban (ki miben szereti) szokásos módon megsütöm.

Egy jól zárható edényben lerakok egy sor megpucolt és karikára vágott hagymát (egy sor kb. egy fej hagyma), utána egy sor kisült halat, így rétegezem.

Mikor ez kész, vizet forralok cukorral, sóval, babérlevéllel, borssal – mintha savanyúságot készítenék -, a végén teszem bele az ecetet. Mennyiséget azért nem írok, ki milyen édesen, savanyúan, sósan szereti. Azért az ecetnek dominálni kell!

Még így forrón ráöntöm a halra, és mehet a hűtőbe érni. Minél tovább érik, annál finomabb.

Megjegyzés:

A Kisalföldön tradicionális karácsonyi étel, most az Alföldön élek, itt nem ismerik!

Hasonló receptek:

  1. Pontypaprikás galuskával Hozzávalók: 60 dkg halfilé 6 dkg. zsír 5 dkg kolozsvári szalonna 6 dkg. hagyma 15 dkg. gomba 1 ek. liszt 2 dl. tejföl 1 kk. só, paprika 1 dl. fehérbor...
  2. Pontypaprikás galuskával Hozzávalók: 60 dkg halfilé 6 dkg. zsír 5 dkg kolozsvári szalonna 6 dkg. hagyma 15 dkg. gomba 1 ek. liszt 2 dl. tejföl 1 kk. só, paprika 1 dl. fehérbor...
  3. Cacciucco (toszkán halleves) Hozzávalók: 1,5 kg vegyes hal és tenger gyümölcsei, ízlés szerint 1 pohár fehérbor 50 dkg bőrözött paradicsom vagy konzerv egészparadicsom száraz vagy pirított kenyér fokhagyma erőspaprika petrezselyem olívaolaj Elkészítés: Tisztítsuk...
  4. Cacciucco (toszkán halleves) Hozzávalók: 1,5 kg vegyes hal és tenger gyümölcsei, ízlés szerint 1 pohár fehérbor 50 dkg bőrözött paradicsom vagy konzerv egészparadicsom száraz vagy pirított kenyér fokhagyma erőspaprika petrezselyem olívaolaj Elkészítés: Tisztítsuk...

Szólj hozzá

*